Білл Гейтс віддав мільйони на боротьбу з коронавірусом

Автор
Білл Гейтс віддав мільйони на боротьбу з коронавірусом

Засновник американської компанії Microsoft Білл Гейтс виділив п'ять мільйонів доларів для боротьби з коронавірусом у Китаї.

П'ять мільйонів доларів направлені на роботу з виявлення інфікованих, розміщенню їх у зону карантину та призначенню лікування, а також прискоренню розробки вакцини від вірусу.

!Ми глибоко стурбовані поширенням цього захворювання і висловлюємо щиру повагу тим, хто перебуває в перших рядах по боротьбі з пневмонією",– написав директор китайського відділення фонду Лі Іно.

Окрім цього, таку ж суму фонд хоче спрямувати країнам Африки для здійснення контролю і мінімізації ризику поширення пневмонії нового типу на континенті.

Коротко про китайський коронавірус:

Від нового коронавірусу у Китаї померло вже 80 людей. Зараження діагностували щонайменше у 2761 людини в межах КНР.

У середньому – 9% інфікованих коронавірусом помирає.

Попередньо встановлений збудник – мутований вірус змій та кажана, за визначенням ВООЗ – 2019-nCoV.

У Китаї 24 провінції ввели найвищий рівень загрози у зв'язку з поширенням пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу 2019-nCoV. Відтак, спеціальні заходи безпеки здоров'я охопили 1,17 млрд осіб.

Туристичні компанії та онлайн-агентства тимчасово припиняють організацію групових турів у Китай. Зокрема, у Пекіні з 26 січня тимчасово припинять рух автобусів. В аеропортах низки країн додатково перевірятимуть гостей з китайських напрямів.

Коронавірус, який вперше був зафіксований в Китаї, вийшов за межі країни. Спершу було зафіксовано хворобу у Таїланді, а потім в Японії, Гонконзі, Південній Кореї, Саудівській Аравії, Сінгапурі, В'єтнамі, Франції, Малайзії, Австралії, США та Канаді.

ВООЗ дала поради, як вберегтися від коронавірусу (інфографіка)

Таємничий коронавірус здатний поширюватися від людини до людини, фахівці заявили про побоювання пандемії.