США обмежує візи вагітним жінкам

Автор
США обмежує візи вагітним жінкам

Сполучені штати Америки посилюють правила видачі віз вагітним жінкам з п’ятниці, 24 січня, аби обмежити "пологовий туризм".

Тож тепер вони будуть розглядатися як інші іноземці, що прибувають в США для медичного лікування. Вони матимуть довести, що їдуть на лікування і у них є гроші, щоб заплатити за це.

Адміністрація Трампа обмежує всі форми імміграції, особливо владу турбує питання про громадянство за правом народження, адже кожен, хто народився в США, вважається громадянином, згідно з Конституцією. Дональд Трамп виступав проти цієї практики і ще раніше погрожував покінчити з нею.

Практика приїзду в США для пологів – легальна, але є випадки, коли влада заарештовує так званих операторів агентств з "пологового туризму" за шахрайство з візами або ухилення від сплати податків.

ВООЗ дала поради, як вберегтися від коронавірусу (інфографіка)

Зазначимо, що немає точних даних про те, скільки іноземних жінок їздить до США спеціально для народження дитини. Центр імміграційних досліджень підрахував, що в 2012 році близько 36 000 жінок, які народили в США, потім покинули країну.