"Стіна Трампа": сильний вітер зніс частину стіни на кордоні США та Мексики

Автор
"Стіна Трампа": сильний вітер зніс частину стіни на кордоні США та Мексики

Частина недобудованої прикордонної стіни між США та Мексикою впала через сильний вітер.

Частина недобудованої прикордонної стіни між США та Мексикою впала через сильний вітер, повідомила в четвер британська газета The Guardian із посиланням на співробітників групи прикордонного патрулювання США.

За даними прикордонників, вітер зламав фрагменти стіни на мексиканській стороні.

"На щастя, мексиканська влада швидко зреагувала й перекрила дорожній рух на прилеглій вулиці", - заявив представник прикордонного патруля Карлос Пітонес.

Журнал Time вшанував Кобі Браянта на головній обкладинці (Фото)

За словами Пітонеса, мексиканці швидко повернули віднесені вітром фрагменти, після чого їх поставили на місце.

"Служба прикордонного та митного контролю США працюватиме з будівельним підрядником, щоб пом'якшити вплив сильних вітрів, оскільки будівництво триває", - додав Пітонес.

Спорудження стіни на кордоні з Мексикою в рамках боротьби проти нелегальної імміграції було однією з ключових передвиборних обіцянок президента США Дональда Трампа у 2016 році. 

Спочатку Трамп планував будівництво бетонної стіни, проте потім погодився з тим, що прикордонний бар'єр може бути зі сталі, якщо це "спрацює краще". 

У вересні минулого року Палата представників Конгресу США проголосувала проти розпорядження Дональда Трампа про надзвичайний стан, який він видав, щоб отримати $5,7 млрд на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.