Трамп не хоче, щоб прослуховували його телефонні розмови

Автор
Трамп не хоче, щоб прослуховували його телефонні розмови

Під час телефонних розмов Трампа з іншими лідерами його слухають до 25 осіб.

Президент США Дональд Трамп висловив пропозицію заборонити американським посадовцями слухати свої телефонні розмови з іноземними лідерами. Про це повідомляє Politico.

“Це те, чим вони займалися протягом багатьох років: коли ти телефонуєш лідерам інших країн, люди слухають... Я можу повністю припинити цю практику”, — заявив Трамп.

Серед тих. хто слуха розмови Трампа: радники з національної безпеки Білого дому, представники Держдепартаменту та співробітники розвідки.

Британія планує зняти частину санкцій із Росії

Колишній керівник ситуаційної кімнати Білого дому в часи президентства Барака Обами та розвідник з 30-річним досвідом Ларрі Пфайффер заявив, що ця довготривала практика необхідна для захисту і допомоги президенту.

«Це дозволяє президенту та раднику з питань національної безпеки слідкувати за будь-якими домовленостями, досягнутими під час дзвінка, та швидко й точно заперечувати будь-які некоректні заяви про дзвінок з іноземного боку», – сказав Пфайффер.

Пропозиція Трампа з’явилася після того, як американський лідер знову наполіг на тому, що його липнева розмова з Президентом України Володимиром Зеленським була “ідеальною” та “цілком доречною”.

Протестувальники блокують залізничне сполучення з Оттавою

Саме цей діалог розпочав ланцюг подій, що призвели до розслідування справи про імпічмент Трампа.

Анонімний американський розвідник, який слухав розмову двох президентів, написав скаргу про тиск на Україну з боку Трампа. Трамп нібито хотів нашкодити своєму можливому суперникові на виборах 2020 року демократу Джо Байдену.