Помпео сприйняв видворення з Китаю журналістів WSJ як обмеження свободи слова

Автор
Помпео сприйняв видворення з Китаю журналістів WSJ як обмеження свободи слова

В середу МЗС КНР позбавив акредитації трьох співробітників американського видання The Wall Street Journal через тексти про коронавірус.

Адміністрація США засуджує Китай за позбавлення акредитації трьох журналістів американського видання The Wall Street Journal і за вимогу для них покинути країну, заявив глава Держдепу Майк Помпео в середу. 

"Сполучені Штати засуджують видворення Китаєм трьох іноземних кореспондентів Wall Street Journal. Розвинені, відповідальні країни розуміють, що вільна преса повідомляє факти і висловлює думки. Правильною реакцією було б уявити контраргументи, а не обмежувати свободу слова", - йдеться в заяві Помпео, опублікованій на сайті Держдепу.

"США сподіваються, що китайський народ отримає такий же доступ до точної інформації і до свободи слова, які є в американців", - підкреслив глава Держдепу. 

Трамп обіцяв помилування Ассанж за спростування причетності РФ до злому серверів

Раніше в середу МЗС КНР позбавив акредитації трьох співробітників американського видання The Wall Street Journal через тексти про коронавірус, заголовок якого, на думку Пекіна, містив у собі расизм.

Стаття у виданні вийшла 3 лютого за заголовком "Китай - справжній хворий Азії" ("China is the real sick man of Asia"). За словами представника МЗС КНР Ген Шуана, "автори використали расистський і дискримінаційний заголовок, який викликав обурення і осуд з боку китайського народу і світової спільноти".

Китай зажадав від видання принести вибачення і покарати тих, хто має відношення до заголовку, проте The Wall Street Journal відмовився це робити. Після цього Пекіном було прийнято рішення про відкликання акредитації. 

За словами глави китайського корпункту видання, трьом журналістам - громадянам США Джону Чину і Чао Дену, а також кореспонденту австралійцю Філіпу Венгу дали п'ять днів на те, щоб покинути Китай.