США блокували в Радбезі ООН заяву щодо перемир'я в Ідлібі

Автор
США блокували в Радбезі ООН заяву щодо перемир'я в Ідлібі

У США визнали прийняття заяви «передчасним».

США блокували в Раді Безпеки ООН заяву, що вітає домовленості президентів Росії і Туреччини Володимира Путіна і Реджепа Тайіпа Ердогана з мирного врегулювання ситуації в сирійському Ідлібі. Про це повідомляє Daily Sabah.

«Сполучені Штати заблокували прийняття в п'ятницю заяви Ради Безпеки ООН на підтримку припинення вогню в Сирії за посередництва Росії і Туреччини», - йдеться в повідомленні.

За словами постійного представника Великої Британії при ООН Карен Пірс, поки неясно, як Росія і Туреччина збираються підтримувати свої домовленості, а також хто саме буде контролювати режим припинення вогню.

Трамп може знову тиснути на Україну через Байдена

Постійний представник Німеччини при ООН Крістоф Хойсген погодився зі своїм колегою, зазначивши, що спочатку потрібно подивитися, чи спрацюють домовленості, а також зосередитися на створенні безпечних зон для мирного населення в Сирії.

Як повідомлялося, 5 березня президенти Туреччини і Росії Реджеп Тайіп Ердоган і Володимир Путін досягли угоди про припинення вогню в сирійському Ідлібі. У той же час Ердоган підкреслив, що Туреччина залишає за собою право на дії у відповідь у разі нападу з боку сирійських урядових сил.