Трамп видасть указ про обмеження видачі деяких типів робочих віз

Автор
Трамп видасть указ про обмеження видачі деяких типів робочих віз

Адміністрація президента США Дональда Трампа розробляє указ щодо обмеження видачі декількох типів тимчасових робочих віз. Про це повідомляє УНН з посиланням на New York Times, CNBC і DW.

За даними ЗМІ, цей указ може бути підписаний вже найближчим часом.

Імовірно, мова йде про візи типу J-1 і інші візи, які видаються учасникам програм культурного та професійного обміну, вказує CNBC. За даними телеканалу, відповідний план просувають, в першу чергу, радник Трампа Стівен Міллер, вже неодноразово виступав за посилення міграційного законодавства, а також співробітник міністерства національної безпеки Кен Кучинеллі.

Скасування деяких робочих віз вдарить по індустрії подорожей, а також ресторанного бізнесу та інших галузях американської економіки, які пов'язані з програмами видачі короткострокових робочих віз.

У ВООЗ вважають, що у світі небезпечна ситуація з коронавірусом

У той же час, за даними газети New York Times, обмеження торкнуться не тільки віз типу J-1, а й віз типу H-1B, які часто видаються програмістам та іншим висококваліфікованим фахівцям. "На думку деяких критиків, вони перешкоджають тому, щоб відповідні робочі місця діставалися американцям", - вказує видання.

Також можуть бути припинені візи типів L-1 (для членів керівництва компаній) і H-2B (для сезонних робітників, які працюють переважно у сфері ландшафтної планування і готельного бізнесу).