Трамп вперше запостив своє фото у масці

Автор
669
Трамп вперше запостив своє фото у масці

Після кількох місяців відмови вдягати маску для обличчя в період пандемії президент США Дональд Трамп вперше оприлюднив своє фото в масці, описавши це як "патріотичний" вчинок.

Відповідний допис глава Білого дому розмістив на офіційній Twitter-сторінці.

"Ми об'єднані у наших зусиллях, щоби перемогти невидимий китайський вірус. Багато людей кажуть, що носити маску для обличчя – це патріотично, коли ви не можете дотримуватися правил соціального дистанціонування", - зауважив Трамп.

Водночас, він додав: "Немає нікого більш патріотичного за мене, вашого улюбленого президента!"

Глава Білого дому при цьому розмістив своє фото в повідомленні, де він зображений з одягнутою на обличчі чорною маскою.

Це перший випадок, коли Трамп особисто оприлюднив своє фото у масці з початку пандемії та ще назвав цей вчинок "патріотичним". Раніше він відмовлявся вдягати маску навіть під час масових заходів (наприклад, брифінгів), перебуваючи в одному приміщенні з іншими людьми. Це спричинило шквал критики, в тому числі з боку його однопартійців.

Лише недавно Дональд Трамп вперше одягнув маску – під час відвідування військового шпиталю та спілкування з пораненими.

Загалом, американський Центр контролю та профілактики захворювань CDC ще три місяці тому видав рекомендації всім носити маски під час перебування в публічних місцях, де є інші люди.

У Сполучених Штатах в понеділок була офіційно підтверджена смерть більше 140 тисяч пацієнтів, що не змогли справитися із захворюванням на COVID-19.