Навіщо потрібен бантик на бюстгальтері: найнесподіваніші версії

Читать на русском
Автор
1053
Коли з'явився бантик на бюстгалтері
Коли з'явився бантик на бюстгалтері. Фото thesun.co.uk

Маленький бантик на спідній білизні вже став його невід’ємною частиною

Ми звикли до того, як виглядає наша спідня білизна і навіть не звертаємо уваги на її деталі. Наприклад, навіщо потрібна кишенька на жіночих трусиках або як на них з’явився бантик. На переважній більшості бюстгальтерів також є бантик, який знаходиться між двома чашками. Напевно ви запитували, як він там з’явився і навіщо він потрібен.

Видання The Sun пише про кілька версій появи бантика на бюстгальтері.

Користувачка порталу для обміну інформацією Quora розповіла, що в давнину дівчата носили корсети, виготовлені з бюска – планок з китового вуса, завдяки яким вдавалося надавати виробу потрібну форму. Ці планки вставляли в спеціальні кишені спереду корсета, а конструкцію, що вийшла, скріплювали бантом. Згодом бюск перестали використовувати під час виготовлення бюстгальтерів, а бантик лишився.

Ще одна версія появи бантика на бюстгальтері говорить про те, що в часи, коли не було електрики, жінкам часто доводилося одягатися до світанку, а при свічках було складно знайти передню сторону білизни. Бантик же служив певною підказкою.

Багато століть тому люди жили без електрики, а це означало, що більшості людей часто доводилося одягатися при свічках, і жінки особливо намагалися одягатися до світанку, щоб виконувати домашні справи.

У наш час бантик на бюстгальтері є скоріше данини традиціям і став невід’ємною частиною жіночої спідньої білизни.

Раніше "Телеграф" розповідав, навіщо потрібна маленька кишенька на джинсах і коли вона там з’явилася.