Навесні на нас чекає бум на одяг у стилі СРСР та 2000-х — стиліст Крістіна Алексейчук

Читать на русском
Автор
4036
Крістіна Алексейчук розповіла про модні тренди цього та майбутнього сезону Новина оновлена 30 січня 2022, 10:34
Крістіна Алексейчук розповіла про модні тренди цього та майбутнього сезону. Фото Телеграф

Стиліст Крістіна Алексейчук розповіла, які речі будуть у тренді цієї весни та дала універсальні поради щодо створення гармонійного образу.

Стиліст та модний інфлюєнсер Крістіна Алексейчук в ексклюзивному інтерв’ю "Телеграфу" розповіла, як стильно одягнутися цієї зими, які речі увійдуть у моду у весняному сезоні та як скласти універсальний базовий гардероб.

Як зібрати стильний та головне теплий зимовий гардероб і при цьому не виглядати колобком у ста шарах одягу?

- Це найголовніша проблема дівчат, бо виглядати гарно взимку і при цьому не мерзнути – ціле мистецтво. Перше, що слід додати в гардероб — це майки, колготки, хороша термобілизна. Далі переглянути стильові прийоми, вибрати найбільш прийнятні для себе та виділити день для експериментів із гардеробом. Краще скласти образи, їх можна сфотографувати на собі в дзеркалі або на дивані. Серед універсального способу утеплитися – тренд на багатошаровість. Можна інтегрувати актуальний нині трикотаж у повсякденні образи. Також зараз дуже популярні такі супер-теплі аксесуари, як балаклава, капор, рукавиці.

Якщо переходити до практики, то готові схеми стильних і теплих зимових образів, які я складала для свого марафону за стилем.

1. Гольф + сорочка + жакет + будь-які штани + верхній одяг та взуття

модні тренди 2022

2. Блуза + кардиган + штани/спідниця + верхній одяг та взуття

модні тренди 2022

3. Светр (якщо светр без високої горловини додаємо футболку, щоб вона була видна, як нижній шар) + спідниця + колготки + верхній одяг та взуття

4. Трикотажний костюм або сукня + жакет + верхній одяг та взуття

модні тренди 2022

5. Гольф + сукня + колготки + верхній одяг та взуття

модні тренди 2022

6. Сукня + светр + колготки + верхній одяг та взуття

У кого є жилет, можна на футболку/гольф/сорочку, поверх жакет + зручний для вас низ.

Найпопулярніша зимова річ – пуховик. Які моделі зараз є актуальними?

- Моделі базових та яскравих відтінків, як прямого крою, так і асиметричні об’ємні. Простібання, чим цікавіше (ромби, смужки, клітина), тим краще. Головне уникати зайвого декору (парози, стрази, вишивка, хутро). А якщо у вас є пуховик, радять звернути увагу на дублянку. Цього сезону такий верхній одяг можна назвати ультра-трендом. Так укорочені, так і довгі варіанти виглядають однаково круто!

А чим можна замінити шапку тим, хто їх не любить, але й мерзнути взимку не хоче?

- Серед актуальних варіантів: балаклава, капор, хутряна панама, стеганна косинка.

Які речі втратили свою актуальність у 2022 році? Що можна віднести до списку антитрендів?

- Однозначно тонкий трикотаж, шкіряні легінси, кросівки на масивній платформі. Бермуди краще замінити на короткі шорти. Ще слід зазначити, що почнуть втрачати актуальність наші улюблені спортивні костюми (поєднання худі та джоггерів), а також костюми у стилі білизни.

А яка річ обов’язково має бути в гардеробі цього зимового сезону?

модные тренды 2022
Светр краще вибирати великої в’язки

- Светр! При виборі нового звертайте увагу на такі деталі: велика в’язка, комір поло, смугастий принт, довгі рукави, та й по відтінках, як базові, так і яскраві виглядають і носяться добре.

Базовий гардероб – що це? Які, на вашу думку, речі до нього мають входити?

- Насамперед – це основа як гардеробу, так і образів. Сюди можна віднести спокійні речі класичного крою приглушених та ахроматичних відтінків (чорний, сірий, білий, темно-синій тощо), без принтів. У кожного з нас це може бути різний набір речей, залежить від способу життя та того, чому ви надаєте перевагу. Але найчастіше це: футболка, сорочка, светр, штани, жакет, спідниця тощо.

Останнім часом багато говорять про те, що мода часів СРСР та 2000-х повертається. Які саме це речі і як і з чим їх поєднувати, щоб виглядати трендово, а не старомодно?

модные тренды 2022
Квітковий принт буде дуже актуальним цієї весни

- Наразі це косинка, шапка-вушанка, светр з горлом, піджаки з підплічниками, великі сумки. Навесні на нас чекають джинси із заниженою талією, тут важливо вибирати не скінні, а об’ємні моделі. Кофти на змійці та куртки-бомбери вже почали з’являтися на голлівудських знаменитостях. А також м’які бра, квітковий принт, принт горошок та босоніжки на підборах з тонкими ремінцями. Хочу відзначити ще дротові навушники. Здається, навесні буде бум.

Яке взуття зараз на піку моди? Чи залишаються в тренді кросівки або вони вже не такі актуальні, як раніше?

- Найактуальнішим трендом у взутті навесні буде платформа. Посилання до стилю 70-х. Це кольорові босоніжки на великій підошві. А ще ботильйони та чоботи на шнурівці. Також лакове взуття. Зі звичних для нас моделей актуальними залишаться козаки та челсі. Кросівки ніколи не вийдуть із моди. Тільки замість масивних, з грубою підошвою варто віддавати перевагу лаконічним, класичним моделям або перейти на кеди.

Які основні помилки при створенні гардеробу роблять українці?

- Вирушають на шопінг без чітко поставленого завдання. Краще наперед вирішити, яка річ потрібна і дивитися її, не купувати зайвого. Ще під час покупки поставити собі пару питань "куди і з якими речами я це носитиму". І не купуйте речі за розміром, навіть на розпродажах. Мало хто потім справді худне.

Коко Шанель під час вибору аксесуарів радила зняти останнє, що ви одягли. А у вас є якісь універсальні поради щодо створення гармонійного образу?

- Так. Збирати образи заздалегідь, звертати увагу на деталі, тренувати нагляд. Але найскладніше це робота з поєднанням кольорів в образі. Найбільш виграшні комбінації за відтінками можна підглянути у роботах знаменитих художників.