Привіт, 90-ті та нульові: топ-7 трендів цього року, які вам добре знайомі (фото)

Читать на русском
Автор
27190
Вінтажна шуба — хіт сезону
Вінтажна шуба — хіт сезону. Фото Antonio Conte/www.pexels.com

Багатьом тенденціям, актуальних у 2023 році, слідували ще наші мами

Цього року дизайнери порадували великою кількістю трендів, які реально придатні для повсякденних образів. Більше того, багато актуальних тенденцій давно нам знайомі. Щось ми одягали на початку цього тисячоліття, а якісь речі можуть зберігатися у гардеробі наших мам та бабусь.

Детальніше про головні тренди 2023 року розповідає стилістка Олександра Крамська в Instagram. За її словами, варто звернути увагу як мінімум на сім тенденцій щодо одягу, взуття й аксесуарів. Серед них практичні матеріали, як денім, наприклад, і вінтажні речі, яким можна дати друге життя.

У топ-трендах 2023 року опинилися:

  • Естетика 90-х. Час серіалу "Секс у великому місті" триває. Брючні костюми, sleep dress, довжина максі, платформа та трохи відвертості в образах.
  • Естетика 2000-х. Згадаймо розквіт Брітні Спірс, Бейонсе та Spice girls. Тут у нас і кроп-топи, і низька талія, потертий денім, штани карго та багато іншого.
  • Вінтаж і recycling. Ми все ближчі до свідомого споживання. У топі вінтажні шуби, сумки, прикраси та брендове приладдя архівних колекцій.
  • Денім. Цього сезону його буде дуже багато. Джинси, сукні, жакети, костюми, взуття, накладні кишені… Причому не лише класичний, а з потертостями, варений денім, рваний із жовтими градієнтами.
  • Естетика Madame Gres. Кожна колись мала топ або сукню з таким драпіруванням. Цей прийом повертається і справді виглядає досить свіжо, головне правильно поєднувати та підбирати під особливості своєї фігури.
  • Прозорі матеріали. Надають образу легкості, грації та сексуальності. Слід поєднувати з чимось полярним за текстурою – щільними матеріалами, які балансуватимуть легкість і надмірну сексуальність у образі.
  • Металик, стрази та паєтки. Їх було багато минулого року, а цього – ще більше. Свято щодня не закінчується і ми сміливо одягатимемо блискучий одяг у повсякденному житті.
Тренди 2023 року стиль 90-х
Привіт, 90-ті
Тренди 2023 року стиль 2000-х
Згадуємо стиль поп-дів 2000-х
Тренди 2023 року вінтаж
Вінтажні елементи підвищать градус стилю
Тренди 2023 року денім
Цілком собі практичний тренд
Тренди 2023 року драпірування
Посилання до творінь королеви драпірувань Мадам Гре
Тренди 2023 року прозорість
Не бійтеся здатися відвертою
Тренди 2023 року металік
Новий рік відсвяткували, але блиск залишається

Раніше "Телеграф" розповідав про наймодніші принти та кольори у сезоні весна-літо 2023 року. Актуально багато симпатичних відтінків та яскравих забарвлень.