Не потрібно бути шопоголіком: три правила оновлення гардеробу від модного стиліста

Читать на русском
Автор
Купівля нових речей не завжди виправдана
Купівля нових речей не завжди виправдана. Фото Freepik

Матвій Калугін розвіяв стереотипи та розповів, як купує нові речі для себе

У суспільстві існує стереотип, що стиліст — це неймовірний шопоголік, який кожен сезон полює за гарячими трендами та витрачає всі прибутки на одяг. Багато людей у це вірять і чинять таким чином навіть зараз, щоб у гонитві за новими речами не пропустити жоден модний тренд осені 2023 року.

Однак це не обов’язково має бути так. Про свою стратегію оновлення гардероба розповів у Instagram стиліст Матвій Калугін.

Він керується такими правилами:

  1. Раз на півроку робити підтримуючий розбір гардеробу. Очищати шафу від того, що вже не відповідає внутрішнім відчуттям, або втратило презентабельний вигляд. "Сам процес дає розуміння "слабких зон" у гардеробі, які слід опрацювати та доповнити", — зазначає стиліст.
  2. Не прив’язуватися до шопінгу виключно на розпродажах. Купувати на sale тільки у разі, якщо річ дійсно подобається та потрібна. Не купувати "про всяк випадок" або "оскільки вигідно", навіть якщо знижки дуже хороші. Краще витратити кошти на речі, що дійсно того варті, навіть якщо і за повним цінником.

Стиліст розповів, що на початку року взагалі не купував нових речей, навесні придбав кілька позицій на літо (футболки, аксесуари, одні джинси) та універсальні кросівки, які були потрібні давно. І влітку придбав ще три речі.

Звідси третє правило : не створювати собі шопінг-листи. Тому не обов’язково оновлювати весь гардероб повністю, швидше доповнювати його цікавими позиціями чи замінювати якісь базові.

За підсумком стиліст рекомендував: немає потреби — не купувати, хоч би яким трендовим чи вигідним це не було. Захотілося зараз і з річчю вже видно різні образи — брати!

Раніше ми розповідали, які антитренди взуття на осінь 2023 року слід негайно сховати якомога далі до наступних сезонів. Знов у моді — балетки та ботильйони.