Відтепер вчителі російськовних шкіл будуть проходити спеціальну підготовку

Автор
Відтепер вчителі російськовних шкіл будуть проходити спеціальну підготовку

Учителі російськомовних шкіл пройдуть курси підвищення кваліфікації в межах підготовки до переходу на українську мову викладання.

Відповідну інформацію повідомила міністерка освіти і науки України Ганна Новосад, передає "Інтерфакс-Україна"."Ми зараз готуємося до того, щоб з вересня школи, які навчалися російською, з п'ятого класу перейшли на вивчення предметів українською мовою. При цьому рідна мова і література викладатиметься російською.

Плюс є можливість факультативів та позакласного навчання. А початкова школа залишається рідною мовою", - говорить Новосад.

За словами міністерки, у дітей російськомовних шкіл буде адаптаційний період. Якщо за результатом першого року в них виникатимуть проблеми, то їм відкоригують навчальні програми.

Уряд планує оприлюднити інформацію про офіційні доходи українців

"Нам зараз насправді важливіше підготувати вчителів, щоб вони були готові викладати державною мовою і підтягнули свою термінологію. Для них ми будемо робити окремі курси підвищення кваліфікації, літню школу для того, щоб вони поліпшили свої знання мови", - додала вона.