Vkraina - проєкт зі старовинними мапами України

Автор
Vkraina - проєкт зі старовинними мапами України

Сайт Vkraina, який дозволяє подивитися старовинні українські землі, був недоступним для користувачів протягом довгого періоду.

Повернення проєкту

Як зазначає головний ініціатор проєкту Андрій Осадчук, Vkraina поновила свою діяльність і знову онлайн.

Також він додає, що проєкт рушатиме далі до освітніх закладів та програм в рамках «повного перезавантаження».

Що таке Vkraina

Vkraina — це мультимедійний проєкт під керівництвом мобільного оператора «Київстар». Його було засновано у 2013 році.

В основі проєкту — 51 унікальна старовинна мапа території українських земель XVI–XVIII ст. Оригінали були надані Андрієм Осадчуком, членом правління компанії «Київстар».

Також до загального оформлення додали авторську музику у стилі доби пізнього Ренесансу та українського бароко, автор музики — композитор Вадим Борисенко.

Загальна ідея проєкту — зробити якісні, оцифровані, історичні матеріали доступними для кожного, хто цікавиться історією України: учбових закладів, вчених та дослідників.

На даний момент проєкт доступний трьома мовами — англійською, українською та російською.

Здобутки проєкту

Застосунок Vkrainа для Windows 8 та Windows Phone 8 потрапив у шорт-лист глобального конкурсу The World Summit Award Mobile 2014.

До участі в конкурсі запрошували розробників із 170 країн, які входять до ЮНЕСКО. Vkraina була визнана найкращим застосунком в номінації «Мобільна освіта» (m-Learning and Education).

"Заявлена ціль WSA-mobile — зробити унікальний цінний контент доступним для широкого загалу за допомогою технологій. Дана ціль співпала з нашою, коли ми розробляли проєкт — за допомогою технологій ми надаємо українцям доступ до унікальних знань про свою країну" - Дарія Партас, Спеціаліст зі зв’язків з громадськістю «Київстар».

Що таке e-гривня і коли її запровадять в Україні

Крім того, проєкт Vkraina у 2013 році був відзначений сріблом у категорії «Майстерність в інтерактиві: дизайн» на 14-му Київському міжнародному фестивалі реклами. Також проєкт потрапив у шорт-ліст категорії «Майстерність в інтерактиві: відео/аудіо»