У Німечинні була знайдена радянська розвідницька радіостанція

Автор
908
У Німечинні була знайдена радянська розвідницька радіостанція

Її закопали незадовго до падіння Залізної завіси.

Археологи, які проводили розкопки римської вілли недалеко від німецького Кельна, виявили радянську радіостанцію розвідника. Як повідомляє Live Science, радіостанція була захована незадовго до падіння Залізної завіси.

Радіостанція знаходилася в залізному ящику, який був герметично закритий за допомогою гумового кільця і залізних заклепок. Незважаючи на те, що батарея станції сіла близько 30 років тому, коробка засичала від повітря, що впустили в неї при відкритті.

"Все, що знаходилося в коробці, було ретельно упаковано в обгортковий папір – це фабрично нова радіостанція", - заявив один з дослідників Еріх Классен. Археологи зізнаються, що сподівалися знайти артефакти часів Римської імперії, тому були здивовані, коли виявили щось у металевому ящику.

За допомогою штучного інтелекту винайшли ще один тип антибіотику

За словами вчених, вони впевнені, що радіостанція буде працювати, якщо замінити батарею. Знахідка виявилася станцією Р-394ККМ і була проведена в СРСР у 1987 році. Ймовірно, вона використовувалася для передачі в СРСР повідомлень про Юліхський ядерний центр, який знаходився в 10 кілометрах від місця виявлення радіостанції.