NASA обрало назву для нового марсохода

Автор
NASA обрало назву для нового марсохода

Агентство NASA вже багато років дотримується традиції давати новим космічним апаратам промовисті назви.

Як обирали назву для марсохода. Своє ім'я марсохід отримав за результатами відкритого голосування, взяти участь в якому міг кожен житель Землі з доступом в інтернет.

Найбільше голосів користувачі віддали за варіант Perseverance (Наполегливість). В дев'ятку фіналістів голосування також увійшли назви Endurance (Витривалість), Tenacity (Завзятість), Promise (Обіцянка), Vision (Бачення), Clarity (Ясність), Ingenuity (Винахідливість), Fortitude (Стійкість) і Courage (Сміливість).

Під час першого етапу конкурсу на найкращу назву для марсохода взяли участь більше 28 000 людей. Відбір 155 півфіналістів проводила комісія з 4700 волонтерів – в основному педагогів і фахівців в аерокосмічній галузі. Потім загальним голосуванням відібрали 9 підсумкових варіантів, дані були перевірені топ-менеджерами NASA, а оголосив переможця заступник керівника управління наукових місій Томас Цурбухен.

NASA показало загадкову діру на Марсі

Коли апарат відправлять на Марс

Очікується, що Perseverance відправиться на Марс вже в липні 2020 року. На поверхні Червоної планети він буде збирати і зберігати зразки ґрунту, які пізніше будуть вивчати на Землі.