Коронавірус має багато подібного з раковою пухлиною: несподівані результати дослідження

Автор
Коронавірус має багато подібного з раковою пухлиною: несподівані результати дослідження

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско виявили схожість структури коронавірусу й ракової пухлини. Про це повідомляє Financial Times.

"Вчені виявили, що вірус COVID-19 призводить до того, що в заражених клітинах зростають нерівні опуклі гілки - вкрай незвичайна структура, яка дає змогу вірусу атакувати відразу кілька клітин. Довгі нитки пробивають отвори в інших клітинах, і вірус проходить через відростки від клітини до клітини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що таке розгалуження вірусу нагадує ріст ракової пухлини. Це дозволило вченим припустити, що для лікування коронавірусу можна застосовувати ліки, що розробляються для лікування раку.

"Абсолютно логічно, що протипухлинні препарати і противірусний ефект частково збігаються", - сказав професор Неван Кроган, директор Інституту кількісних біологічних наук у Каліфорнійському університеті.

Еволюція пандемічного коронавірусу проклала шлях від тварин до людини

Як зазначає видання, спочатку експерименти проводилися на клітинах нирок африканських зелених мавп, заражених коронавірусом. Потім потенційні ліки були перевірені на клітинах легенів людини.