росія продовжить бити по електростанціям: експерт дав пораду, як українцям пережити зиму

Читать на русском
Автор
2532
Ця зима буде особливо холодною
Ця зима буде особливо холодною

Про деякі речі варто подбати заздалегідь

Через те, що окупанти вже показали, що не гидуватимуть ударами по об’єктах критичної інфраструктури, на кшталт ТЕЦ, в українців не повинно залишатися сумнівів у тому, що взимку їм варто бути готовими до всього.

Так, директор Центру дослідження енергетики Олександр Харченко в ефірі телемарафону заявив, що головне про що варто заздалегідь подумати, так це про питання евакуації.

"Ризик того, що росія продовжить атаки на енергетичну інфраструктуру і на теплоелектроцентралі та теплоелектростанції, є. Обійти його сьогодні ніяк неможливо", — сказав він.

Харченко рекомендує мешканцям приватних будинків поки що є час налагодити автономне забезпечення теплом та електрикою. У тому числі йдеться про придбання резервного генератора, а також перевірку стану опалювальних мереж.

Для мешканців багатоповерхівок він порекомендував не залишатися в місті, якщо він опиниться без тепла, світла, води та каналізації, оскільки вижити в таких умовах неможливо.

"Якщо ви бачите, що ваш населений пункт, особливо поблизу бойових дій, не буде забезпечений опаленням та електрикою, думайте над резервним варіантом, думайте, куди евакуюватися", — сказав експерт.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав, як бюджетно утеплити на зиму вікна і про які нюанси при цьому в жодному разі не можна забувати.