Як правильно передати показання лічильника "Нафтогазу": відеоінструкція

Читать на русском
Автор
930
Передавати показання потрібно щомісяця
Передавати показання потрібно щомісяця. Фото Чернігівгаз

Є декілька способів передачі показань

В Україні багатьох побутових споживачів перевели на послуги "Нафтогазу". Тепер вони зобов'язані передавати показники лічильників саме цій компанії, а не облгазам, як раніше.

Як повідомили у ГК "Нафтогаз України", це стосується клієнтів Харківміськгазу, Криворіжгазу, Київоблгазу, Львівгазу, Житомиргазу, Вінницягазу, Сумигазу та Дніпропетровськгазу. Також зазначається, що для клієнтів Кропивницької, Дніпровської та Харківської філій Газмережі вже запрацював новий особистий кабінет.

Також у компанії підкреслили, що терміни передачі показників лічильника не змінилися. Це потрібно робити щомісяця з 28 по 5 число включно.

Наразі є наступні способи передачі показань газового лічильника:

  • на сайті "Нафтогазу" потрібно вибрати розділ "Внесення показників" та вказати такі дані: особовий рахунок, прізвище власника рахунку та самі показники;
  • скористатися чат-ботами у Viber, Telegram або Messenger. Для цього потрібно натиснути кнопку "Почати" і вибрати в меню розділ "Передати показники", після чого слід внести дані;
  • скористатися Особистим кабінетом на сайті "Нафтогазу";
  • надіслати смс на номер 4647, в якому вказати номер особового рахунку та показники;
  • зателефонувати до контакт-центру: 066-300-2-888; 098-300-2-888; 093-300-2-888.

Крім того, у компанії розробили відеоінструкцію з передавання показників лічильників газу.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" розповідав про те, чи чекати штрафу, якщо не пройшов перевірку лічильників газу. Цю процедуру зупинили навесні 2022 року, але цього року відновили.