Як платити менше за світло: шість корисних порад від енергетиків

Читать на русском
Автор
2349
Як українцям платити менше за світло
Як українцям платити менше за світло. Фото Колаж "Телеграф"

Заощаджувати на оплаті за електроенергію можна без особливих обмежень та зусиль

України можуть у будь-який момент почати платити менше за електроенергію. Щоб зменшити суми у платіжках, необхідно використовувати кілька простих лайфхаків.

Один з найбільших постачальників енергоресурсів YASNO розповів на своїй сторінці у Facebook, як зробити суми у платіжках меншими. Шість корисних порад від компанії можуть значно допомогти українцям.

Один із способів — встановлення двозонного лічильника з набору Розумний Watt. За допомогою нього можна вдвічі зменшити витрати на електроенергію, яку ви споживатимете за нічним тарифом, з 23:00 до 7:00.

Друга порада — зменшення загального освітлення. Тобто замість люстр можна використовувати торшери та настільні лампи. Використовуючи такий метод, ви зможете потім побачити у платіжці за світло значну різницю.

У компанії пропонують скористатися LED-лампами. Вони споживають до десяти разів менше електроенергії.

Четвертий метод — завжди вимикайте з розетки прилади, що не використовуються. Навіть у режимі сну вони споживають електроенергію. Якщо у вас є така звичка залишати прилади в розетці, цей спосіб порадує вас цифрами в платіжці.

З метою економії можна знизити температуру нагрівання бойлера. Це допоможе йому споживати менше електроенергії.

Також якщо у вас газова плита, ви можете користуватися нею замість мультиварки або мікрохвильової печі.

Нагадаємо, раніше "Телеграф" писав про те, як правильно заряджати гаджети, щоб заощаджувати електроенергію і в результаті менше платити за світло.