Унікальна споруда: неймовірний Печерний храм в Каїрі (Фото)

Автор
Унікальна споруда: неймовірний Печерний храм в Каїрі (Фото)

Монастир святого Симона, також відомий як Печерний храм, знаходиться в горах Мокаттам на південному сході єгипетської столиці.

Заббаліни - це нащадки селян, які почали мігрувати з Верхнього Єгипту в Каїр в 1940-их рр. Тікаючи від бідності і поганих урожаїв, вони прибули в місто в пошуках роботи і заснували своєрідні селянські поселення на території столиці.

Спочатку вони дотримувалися своїх традицій: розводили свиней, кіз, курчат і інших тварин, але в кінці кінців зрозуміли, що збір і сортування міського сміття куди більш прибуткову справу.

Заббаліни переглядають сміття, вибираючи найбільш цінні речі, а органічні відходи є відмінним джерелом їжі для їх тварин. Взагалі, це заняття виявилося настільки успішним, що все більше іммігрантів приїжджає з Верхнього Єгипту в нові "сміттєві села" Каїра.

Роками ці поселення заббалінов переміщалися по місту, щоб уникнути зустрічей з міською владою. Нарешті, велика група заббалінов влаштувалася під кручами Мокаттам в східній частині міста.

В результаті населення цих поселень зросла з 8 000 осіб на початку 1980-их до приблизно 30 000 жителів.

Єгипет - мусульманська країна, але заббаліни - коптські християни, по крайней мере, 90% з них. Християнські громади досить рідко зустрічаються в Єгипті, так що заббаліни воліють залишатися в Моккатаме, в межах свого релігійного співтовариства, навіть незважаючи на те, що багато хто з них можуть дозволити собі жити в інших місцях.

Місцеву коптську християнську церкву в Мокаттаме побудували в 1975 році.

Після цього заббаліни відчули себе в більшій безпеці і лише тоді почали використовувати більш міцні будматеріали, наприклад, камінь і цеглу, для будівництва своїх будинків.

З огляду на їх попередній досвід з виселенням з Гізи в 1970 році, не дивно, що заббаліни жили в тимчасових хатинах.

У 1976 році в Маншият Насир спалахнула велика пожежа, що призвело до початку будівництва першої церкви під горою Мокаттам на території в 1000 кв.м.

У печерах, знайдених в горі, було побудовано ще кілька церков. Серед них - монастир святого Симона дубильника є найбільшою і може вміщати в себе 20 000 чоловік.