Яблучний штрудель: простий рецепт ніжної випічки

Читать на русском
Автор
1074
Яблучний штрудель
Яблучний штрудель. Фото Рixabay

Простий рецепт смачного штруделя до Яблучний Спас 19 серпня.

Класичний штрудель має австрійське походження. Він займає почесне місце серед віденських десертів і продається в кожній місцевій пекарні. І не обов'язково вирушати за сотні кілометрів, щоб насолодитися витонченою стравою. Приготувати справжній яблучний штрудель можна вдома, доклавши трохи старання і зусиль. Але смачний результат того вартий!

Інгредієнти:

  • Борошно — 250 г
  • Масло вершкове — 20 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Вода тепла — 0,5 склянки
  • Олія — 1,5 ст. л.

Для начинки:

  • Яблука — 1 кг
  • Цукор — 90 г
  • Сухарі мелені світлі — 60 г
  • Ізюм — 100 г
  • Масло вершкове — 30 г
  • Кориця мелена — 2 ч. Л.
  • Ром або коньяк — 50 г

Для декору:

  • Цукрова пудра — 100 г
  • Кориця мелена

Спосіб приготування:

Для початку готуємо тісто. У глибоку ємність висипаємо борошно, додаємо яйця, розтоплене масло, воду і олію, ретельно перемішуємо. Тісто має бути м'яким і еластичним, а не прилипати до посуду або рукам. Добре помісіть тісто, змащуємо його верхівку вершковим маслом, накриваємо посуд рушником і залишаємо на кухні на годину.

Поки тісто "відпочиває", промиваємо родзинки, просушують і заливаємо їх алкоголем. Залишаємо на 30 хвилин. Тим часом моємо яблука, чистимо від шкірки і нарізаємо невеликими шматочками. Проціджуємо родзинки від коньяку або рому, додаємо до них яблука, цукор, корицю, все ретельно перемішуємо.

Дістаємо з миски тісто, викладаємо на стіл, тонко розгортаємо. Поверхня тіста змащуємо вершковим маслом, посипаємо половиною сухарів і горіхів. Іншу частину горіхів і сухариків додаємо до яблук і добре перемішуємо. Викладаємо на тісто начинку і акуратно загортаємо рулет.

У попередньо розігрітій до 190 градусів духовці ставимо деко з штруделем і випікаємо протягом 40 хвилин. Готовий десерт витягуємо з духовки і залишаємо на 20 хвилин. Штрудель посипаємо корицею і цукровою пудрою. Подаємо до столу з кулькою морозива або збитими вершками.