"Нам знадобиться цегла!": Тетяна Литвинова поділилася рецептом курчати Табака

Читать на русском
Автор
124
Спосіб приготування надзвичайно простий і екологічний. Новина оновлена 18 жовтня 2021, 12:41
Спосіб приготування надзвичайно простий і екологічний.

Кулінар обіцяє, що це блюдо сподобається всім членам сім’ї.

Екссуддя кулінарного проєкту "МастерШеф" Тетяна Литвинова, яка раніше розповіла, як приготувати молдавські хрусткі плацинди з гарбузом, поділилася зі своїми підписниками новим рецептом. На це раз кухар "занурилася" в грузинську кухню і запропонувала приготувати курчати Табака.

Курча Табака — страва, яка являє собою курку, засмажену з часником, перцем і прянощами в різновиди сковороди з кришкою. Обов’язковою умовою приготуванням цієї грузинської страви є приготування під гнітом.

"Виходить неймовірно ароматно, ніжно і смачно!" — обіцяє Тетяна Литвинова.

Курча Табака: інгредієнти

  • Курча — 1 шт.
  • Оливкова олія — 2 ст.л.
  • Сіль — 1 ч.л.
  • Хмелі-сунелі — 1 ч.л.
  • Перець гострий — ⅓ ч.л.
  • Паприка — 0,5 ч.л.
  • Масло Гхі— 1 ст.л.

Соус:

  • Часник — 1 головка
  • Петрушка — 30 г
  • Оливкова олія -50 мл

Як приготувати курчати Табака: відеорецепт

Раніше "Телеграф" писав, що Тетяна Литвинова розповіла, як заготовити квашені баклажани на зиму.