Головний атрибут Нового року: рецепт класичного салату "Олів’є"

Читать на русском
Автор
3141
Новорічний салат, який став традиційним на столі українців
Новорічний салат, який став традиційним на столі українців. Фото gastronom.ru

Якщо вам набридло морочити голову над надскладними салатами на свята, вас врятує класичний рецепт "Олів'є"

Ну хто ж не знає, який смак традиційний новорічний салат "Олів'є", названий на честь відомого ресторатора французького походження Люсьєна Олів'є? Спочатку страва готувалась з недешевих продуктів, таких як ракові шийки, філе цесарки або рябчика, ікра, мариновані корнішони. Згодом рецепт дійшов до максимально спрощеної своєї версії, де замість м'яса рябчиків присутня звичайна ковбаса, а корнішони замінили консервованими огірками. Альтернативу звичному "Олів'є" на Новий рік так само можна приготувати — рецепт з язиком є у нашому попередньому матеріалі.

Як приготувати класичний "Олів'є" за рецептом наших батьків, — пише smachno.ua.

Олів’є: класичний рецепт

Інгредієнти:

  • Картопля варена — 4 шт
  • Морква — 1 шт
  • Яйця, зварені в круту — 4 шт
  • Лікарська ковбаса — 300 г
  • Мариновані огірки — 4 шт
  • Консервований зелений горошок — 200 г
  • Майонез — 200-300 г
  • Кріп, петрушка — за смаком
  • Сіль, мелений чорний перець — за смаком

Приготування:

  1. Варимо моркву та картоплю.
  2. Нарізаємо дрібними кубиками яйця, картоплю, ковбасу та моркву.
  3. Огірки нарізаємо і трохи віджимаємо, щоб у салаті не було рідини.
  4. Зливаємо воду з горошку і додаємо до решти інгредієнтів.
  5. Нарізаємо зелень.
  6. Заправляємо салат майонезом, солимо і перчимо до смаку.

Раніше "Телеграф" писав, що новорічний стіл також можна прикрасити такими салатами, як "Простіше не буває" та "оселедець під шубою".