Як запекти курку з ідеальною золотистою скоринкою на Новий рік: топ-5 секретів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 2669
Секрет хрусткої скоринки виявився досить простим, проте не кожен кулінар про це знає
Рецептів приготування курки є величезна кількість — все залежить від смакових уподобань і невеликих секретів кулінара, проте своїми секретами ідеального приготування рум’яної курочки діляться далеко не всі.
"Телеграф" зібрав головні секрети, які допоможуть запекти соковиту курку з неймовірно хрусткою скоринкою.
Топ-5 секретів ідеальної курочки
- Грамотно вибираємо тушку — вона повинна бути свіжою, ніжно-рожевого відтінку з ледь відчутним ароматом і пружною на дотик.
- Беремо правильний посуд для випікання — найкраще підходить сковорода з товстим дном і стінками або висока керамічна жароміцна ємність.
- Для соковитості курку необхідно засолити за 6-8 годин до запікання, а перед ним покласти під шкіру невеликі шматочки вершкового масла зі спеціями.
- Фокус із банкою — ще один секрет соковитої та добре запеченої курочки. Все просто беремо скляну банку (на півлітра) заливаємо її водою на 3-4 сантиметри, додаємо 1 ч. л. солі й на цю конструкцію садимо замариновану попередньо курку і в такому вигляді відправляємо в духовку.
- Любителям дуже хрусткої скоринки — перед запіканням тушку радять заздалегідь відварити. Плюс цього методу ще й у тому, що ви отримаєте смачний курячий бульйон.
Як зробити дуже хрумку скоринку
Секрет ідеальної хрусткої скоринки при запіканні курки розкритий – для цього необхідно попередньо відварити тушку та змастити її розтопленим вершковим маслом.
Більше нюансів дивіться у відео:
Як повідомляв "Телеграф" раніше, шеф-кухар розкрив секрет ідеально соковитої качки в яблуках.