Салат "Ялинка": нарядна страва, яка обов’язково має бути присутня на новорічному столі

Читать на русском
Автор
1112
Цей салат обов’язково має бути присутнім на новорічному столі
Цей салат обов’язково має бути присутнім на новорічному столі

Салат у вигляді новорічної ялинки лише прикрасить святковий стіл.

Особливого шарму святковому столу на Новий рік додають різні салати та закуски у вигляді основних новорічних атрибутів: ялинкових іграшок, Діда Мороза або ялинки. Ми вже розповідали, як приготувати новорічний салат "Різдвяний вінок" або зробити незвичайну закуску "Сирний сніговик", а тепер пропонуємо ознайомитися з рецептом салату "Ялинка".

Джерело: сторінці в Інстаграм "Михайло Грізбі".

Інгредієнти

  • картопля – 3 шт.;
  • яйця – 3 шт.,
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 1-2 головки;
  • морква – 1 шт.;
  • куряче філе – 350 г;
  • майонез – 150 г;
  • рослинна олія – 2 ст. л.;
  • лавровий лист – 1 шт.;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець — щіпка;
  • кріп – великий пучок;
  • зерна граната – жменя;
  • консервована кукурудза – 1 ст. л. для прикрас.

Спосіб приготування:

  1. Куряче філе, не розрізаючи на шматочки, картоплю та моркву відваріть.
  2. Цибулю наріжте кубиками і обсмажте її на маслі кілька хвилин. До неї на сковороду додайте нарізані кубиком печериці. Наприкінці приготування обов’язково посоліть та поперчіть гриби з цибулею.
  3. Викладіть на тарілку нарізане кубиками варене філе у вигляді ялинки. Посоліть і поперчіть м’ясо. Після цього змастіть шар майонезом.
  4. Наступним шаром викладіть терту на великій тертці картоплю, і знову змастіть все майонезом.
  5. Далі – викладіть остиглу суміш із смажених печериць з цибулею. Поверх нанесіть сіточку з майонезу.
  6. Далі викладіть терту варену моркву. Змастіть все майонезом.
  7. Посипте все тертими яйцями і прикрасьте салат обсушеними гілочками свіжого кропу, щоб готова страва була схожа на ялинку. З кукурудзи можна зробити новорічну гірлянду, а з зерен граната – ялинкові іграшки. Дайте салату годину настоятися в холодильнику і можна подавати до столу.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як приготувати неймовірно смачну новорічну закуску "Грибочки", на приготування якої піде лише 15 хвилин.