Імбирне печиво з кунжутом та неймовірним ароматом за рецептом Клопотенка

Читать на русском
Автор
588
Імбирне печиво за рецептом Євгена Клопотенка виходить дуже смачним
Імбирне печиво за рецептом Євгена Клопотенка виходить дуже смачним. Фото klopotenko.com

Святковості печива по цьому рецепту додають прянощі.

Смачним і гарно прикрашеним печивом на різдвяні свята люблять ласувати і дорослі, і діти. І якщо на День святого Миколая заведено готувати традиційні "миколайчики", то у будь-який інший день можна приготувати імбирні пряники.

Простим рецептом імбирного печива з кунжутом поділився відомий український кухар Євген Клопотенко. Він радить залучати до процесу приготування святкових солодощів дітей і тим самим створювати собі новорічний настрій.

Імбирне печиво з кунжутом: простий рецепт

Інгредієнти

  • 350 г борошна (+ для підпилу)
  • 200 г цукру
  • 200 г розм’якшеного вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. кориці
  • 1 ч. л. меленого імбиру
  • 1 ч. л. какао-порошку
  • ½ ч. л. розпушувача
  • ½ ч. л. солі
  • 2 ст. л. насіння кунжуту
  • цукрова пудра до смаку

Приготування

  1. Вершкове масло дістаньте з холодильника завчасно, щоб воно розм’якшилося. Інші інгредієнти для зручності викладіть перед собою на стіл.
  2. Готуємо тісто: у мисці необхідно змішати 350 грамів борошна та 200 грамів цукру. Додати до них розм’якшене вершкове масло, вбити 2 яйця, додати чайну ложку кориці та какао-порошку.
  3. Також додаємо одну ложечку меленого імбиру, 2 столових ложки кунжуту та ½ ч. л. розпушувача для тіста.
  4. Замішуємо м’яке тісто, яке має трішки прилипати до рук. Потім загортаємо його у харчову плівку та мінімум на 2 години відправляємо у холодильник.
  5. Перед приготуванням дістаємо тісто з холодильника та даємо йому нагрітися за кімнатної температури протягом години.
  6. Розкачуємо тісто пластом товщиною у 4 міліметри і за допомогою формочок виріжте з тіста фігурки.
  7. На деко застеліть пергамент, на який потім викладіть фігурки з тіста.
  8. Випікати печиво слід при температурі у 200 градусів протягом 10 хвилин.
  9. Дайте імбирним пряникам трохи охолонути і прикрасьте їх цукровою пудрою.

Раніше "Телеграф" повідомляв, як за 10 хвилин приготувати імбирне печиво з Nutella. Також своїм рецептом імбирних пряників поділилася переможниця проєкту "МастерШеф" Єлизавета Глинська. Перегляньте декілька рецептів і оберіть той, який підходить вам найбільше.