Смачніше, коли трохи постоїть: рецепт неймовірно смачного кексу із сухофруктами в алкоголі

Читать на русском
Автор
1929
Цей кекс стане смачним частуванням для всієї родини.
Цей кекс стане смачним частуванням для всієї родини.

Якщо ви досі його не пекли такий кекс, то саме час спробувати.

Різдвяний кекс із сухофруктами та ромом – рецепт пряної, по-справжньому святкової випічки в яку закохуєшся відразу і на все життя. Цей десерт обов’язково прикрасить ваш різдвяний стіл і сподобається як сім'янинам, так і гостям.

Кулінарний блогер, кондитер Вероніка на своїй сторінці в Інстаграмі — nica_mioko веде свій міні-блог, в якому ділиться різними рецептами зі своїми передплатниками. Напередодні Різдвяного Святвечора та Різдва, вона пропонує приготувати смачний святковий кекс із сухофруктами.

Кондитер зазначає, що головна особливість цього кексу — те, що найкращого смаку він набуває згодом, приблизно через місяць-два зберігання.

Інгредієнти:

  • 500 г сухофруктів та цукатів (родзинки, курага, чорнослив, журавлина тощо)
  • 50 мл темного рому або бренді (коньяк, амаретто)
  • 200 г вершкового масла
  • 200 г коричневого цукру
  • 4 яйця
  • 250 г пшеничного борошна
  • 3 г чи половину ч.л. розпушувача
  • 50 г меленого мигдалю
  • 100 г цілого мигдалю

Спосіб приготування:

  1. Сухофрукти та цукати наріжте на невеликі шматочки, покладіть у миску і залийте ромом, і залиште на 2 години, щоб ром увібрався.
  2. Вершкове масло збийте з цукром до кремоподібної консистенції, приблизно 3-5 хвилин. По одному додайте яйця, добре збиваючи після кожного.
  3. Додайте просіяне з розпушувачем борошно і мелений мигдаль, ще раз все збийте. Всипте сухофрукти та перемішайте все.
  4. Форму змастіть вершковим маслом і злегка присипте борошном. Викладіть тісто, зверху прикрасьте мигдалем.
  5. Поставте форму в розігріту до 170 градусів духовку та випікайте протягом 60-80 хвилин. Перевірте паличкою – якщо вона виходить із кексу сухий, то кекс готовий.
  6. Повністю остудити кекс, загорнути в кілька шарів харчової плівки і покласти в темне місце дозрівати кілька тижнів.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт найсмачніших сирних пиріжків з вишнею, які готуються за лічені хвилини.