Як зварити рис, щоб він вийшов ідеальним: секрет японських кухарів
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 5210
Популярна в українців крупа виходить розсипчастою та дуже смачною
Рис це основа для багатьох ситних страв. Ця крупа корисна, правда і калорійна, тому її можна їсти тим, хто не боїться погладшати.
Білий рис може бути як основою їжі, і гарніром. Однак у будь-якому випадку зварена крупа має бути смачною. А для цього необхідно знати про деякі нюанси приготування. Як пише vazhnoznat.com, є кілька хитрих трюків японських кухарів, щоб зварити ідеальний рис.
Як зварити рис, щоб він не злипався в кашу:
- Замочіть рис у холодній воді на 20 хвилин, щоб вийшла зайва кількість крохмалю. Рівень рідини повинен бути на пару сантиметрів вище за рівень крупи.
- Згодом промийте рис до прозорості води. Обережно промити рис можна окропом — це прибере крохмаль, що залишився, а також сміття і пил.
- Після закипання води з рисом варити крупу потрібно близько 8 хвилин. Пропорції: 1 ст. рису на 2 ст. води.
- Знімаємо каструлю з крупою з плити та залишаємо на 30 хвилин, щоб рис зміг ще пропаритись під кришкою.
- Відправляємо в каструлю з рисом щедрий шматочок вершкового масла (можна також використовувати підливу або соус за смаком).
- Перемішайте крупу і знову накрийте кришкою каструлю.
Також, як приготувати білий рис, щоб він не перетворився на кашу, — читайте у попередньому пізнавальному матеріалі "Телеграфу".