Як зварити рис, щоб він вийшов ідеальним: секрет японських кухарів

Читать на русском
Автор
5137
Для варіння ідеального рису не знадобиться багато клопоту Новина оновлена 27 січня 2022, 19:59
Для варіння ідеального рису не знадобиться багато клопоту

Популярна в українців крупа виходить розсипчастою та дуже смачною

Рис це основа для багатьох ситних страв. Ця крупа корисна, правда і калорійна, тому її можна їсти тим, хто не боїться погладшати.

Білий рис може бути як основою їжі, і гарніром. Однак у будь-якому випадку зварена крупа має бути смачною. А для цього необхідно знати про деякі нюанси приготування. Як пише vazhnoznat.com, є кілька хитрих трюків японських кухарів, щоб зварити ідеальний рис.

Як зварити рис, щоб він не злипався в кашу:

  1. Замочіть рис у холодній воді на 20 хвилин, щоб вийшла зайва кількість крохмалю. Рівень рідини повинен бути на пару сантиметрів вище за рівень крупи.
  2. Згодом промийте рис до прозорості води. Обережно промити рис можна окропом — це прибере крохмаль, що залишився, а також сміття і пил.
  3. Після закипання води з рисом варити крупу потрібно близько 8 хвилин. Пропорції: 1 ст. рису на 2 ст. води.
  4. Знімаємо каструлю з крупою з плити та залишаємо на 30 хвилин, щоб рис зміг ще пропаритись під кришкою.
  5. Відправляємо в каструлю з рисом щедрий шматочок вершкового масла (можна також використовувати підливу або соус за смаком).
  6. Перемішайте крупу і знову накрийте кришкою каструлю.

Також, як приготувати білий рис, щоб він не перетворився на кашу, — читайте у попередньому пізнавальному матеріалі "Телеграфу".