Краще ніж магазинний: найшвидший рецепт бездріжджового хліба на кефірі
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 4014
Хліб без дріжджів вважається кориснішим.
З початком війни в Україні, багатьом українцям довелося кардинально поміняти свої життя, починаючи новими заняттями, на кшталт полону маскувальних сіток, до зміни проживання, щоб уберегти свої життя. Також нові реалії змушують навіть найнедосвідченіших займатися готуванням, а оскільки деякі продукти зараз у дефіциті, доводиться викручуватися.
"Телеграф" пропонує простий рецепт хліба без дріжджів на кефірі, який дуже легко приготувати в домашніх умовах. Автор рецепту – кулінарний блогер zalia.rodnitskaya.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне — 250 гр
- Борошно пшеничне цілозерновий -200 гр.
- Кефір — 400 гр.
- Сода – 1 ч. л. без гірки
- Сіль — 1 год.
- Цукор – 2 ч.л.
- Насіння або кунжут (за бажанням)
Спосіб приготування:
- Змішайте усі сухі інгредієнти. Додайте теплий кефір (краще не першої свіжості) та насіння (за бажанням).
- Замісіть тісто (воно має липнути до рук) і залиште його відпочити 5-10 хв.
- Духовку розігрійте до 240 градусів. Форму змастіть маслом і на дно форми покладіть насіння і кунжут (за бажанням). Поставте хліб на 10 хвилин|мінути| в духовку 240 градусів, потім знизьте температуру до 180 градусів і готуйте ще 1 годину.
Раніше "Телеграф" розповідав про простий рецепт хліба без дріжджів на воді, який легко приготувати самостійно.