Без м’яса та яєць: рецепт смачних та ситних котлет із доступних інгредієнтів

Читать на русском
Автор
7528
Рецепт ситних овочевих котлет
Рецепт ситних овочевих котлет

Для приготування цих котлет вам знадобляться овочі

В умовах війни необхідно вміти приготувати ситні страви із простих та доступних інгредієнтів. Для ситного обіду завжди буде актуальним рецепт овочевих котлет, в які не потрібно додавати м’ясо або яйця.

"Телеграф" радить вам спробувати приготувати смачні та хрумкі котлети з капусти.

Котлети без м’яса із капусти: рецепт

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста – 350 г;
  • морква – 170 грам;
  • цибуля – 140 грам;
  • манка – 3 столові ложки;
  • вівсянка – 3 столові ложки;
  • картопля – 260 грам;
  • сіль;
  • спеції;
  • сухарі паніровочні;
  • крохмаль 1 столова ложка;
  • соняшникова олія або оливкова.

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити і зварити у "мундирах".
  2. Свіжу капусту поріжте великими шматками, занурте у окріп і варіть 4-5 хвилин.
  3. Морквину добре промийте, очистіть від шкірки та натріть на великій тертці. Цибулю очистіть від лушпиння, і поріжте її дрібними кубиками. Моркву та цибулю обсмажте на олії, щоб вони стали м’якими. Дайте трохи охолонути.
  4. Дрібно нарізану капусту перекиньте на друшляк, промийте холодною водою і залиште, щоб стекла вся рідина.
  5. Овочі разом з капустою за допомогою блендера або кухонного комбайна подрібніть на однорідну масу.
  6. Охолоджену зварену картоплю очистіть і натріть на тертці середнього розміру.
  7. До подрібнених овочів додайте натерту картоплю, ложку крохмалю, манку, вівсянку та спеції.
  8. Масу для капустяних котлет добре перемішайте і залиште відпочивати на тридцять хвилин.
  9. З отриманого овочевого фаршу сформуйте котлети звичної для вас форми. Обваляйте їх у панірувальних сухарях.
  10. Смажте капустяні котлети на розпеченій рослинній олії з обох боків до утворення золотої скоринки.

Раніше "Телеграф" публікував рецепт простих та смачних рибних консервів.