Цей незвичайний інгредієнт зробить маринад для шашлику ідеальним: є вдома у всіх

Читать на русском
Автор
3331
Ваш шашлик вийде неперевершеним
Ваш шашлик вийде неперевершеним. Фото 1000.menu

Простий чорний чай кардинально змінить смак вашого шашлику

Існує безліч рецептів маринаду для шашлику, які надають йому вишуканий та неповторний смак. Хтось додає в маринад вино для більшої пікантності, хтось — кефір, щоб м’ясо було ніжніше. Однак мало хто знає про те, що за допомогою лише одного простого інгредієнта можна зробити ваш шашлик ідеальним. Йдеться про звичайний чай.

Рецептом маринаду з його застосуванням ділиться сайт vazhnoznat.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг свинини
  • 50 г чорного заварного чаю
  • 1-1,3 л води
  • 3 шт. цибулі
  • сіль
  • спеції

Спосіб приготування

  1. Для початку купіть заварний чорний чай, без добавок та ароматизаторів. Листя чаю перекладіть у глибоку ємність і залийте окропом. Дай заварці настоятися та повністю охолонути.
  2. Поки чай остигає, наріжте цибулю кільцями. М’ясо наріж на невеликі шматочки. Додайте до м’яса сіль та спеції за смаком. З приправ можеш вибрати чорний мелений перець коріандр, чебрець, майоран, паприку, шафран, гвоздику. Якщо віддаєте перевагу суміші спецій, то підійде хмелі-сунелі. Туди входять базилік, кінза, майоран, кріп, червоний перець, чорнобривці. Приправа додасть шашлику споконвічно грузинський смак та аромат.
  3. Добре перемішайте м’ясо зі спеціями. Потім додайте цибулю і знову перемішайте. Візьміть сито та процідіть у м’ясо заварку чаю. Вона повинна повністю покривати м’ясо та цибулю. Накрийте ємність із шашликом кришкою та відправте в холодильник на ніч. Засмажте м’ясо на шампурах.

Раніше "Телеграф" розповідав про найнебезпечніші маринади для шашлику, які краще не використовувати. Такі маринади можуть зашкодити вашому здоров’ю.