Картопляний пиріг без борошна, що вийде у всіх: простий рецепт
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
- 1898
Відмінний варіант для тих, хто не хоче возитися з тістом
Не зовсім пиріг у традиційному розумінні. У цьому рецепті немає муки, і запікати його в духовці не потрібно.
Приготування страви ідеально підходить для тих, хто не любить возитися із тістом. Рецептом пирога з картопляного тіста поділилися на YouTube-каналі ¡Que Viva La Cocina!.
Інгредієнти:
- картопля — 5 шт.
- яйця — 5 шт.
- шинка — 100 г
- сир — 150 г
- цибуля — 1 шт.
- сіль — на свій смак
- олія
Приготування:
- Очищену картоплю та цибулю нарізаємо дрібними кубиками і обсмажуємо їх на сковороді на середньому вогні з олією, поки картопля не стане м’якою. Не забудьте трохи підсолити.
- Знімаємо сковороду з вогню та розминаємо картоплю з цибулею товкачем, але не зовсім у пюре, нехай невеликі шматочки залишаються.
- В окремій мисці збиваємо яйця до однорідної консистенції. Вливаємо яєчну суміш у картоплю і перемішуємо.
- На розпечену сковороду виливаємо половину тіста. Викладаємо сир, шинку і знову сир. Виливаємо залишок тіста зверху та розрівнюємо, щоб тісто повністю покрило начинку. Зменшуємо вогонь до мінімуму і накриваємо сковороду кришкою.
- Готуємо пиріг з одного боку до того моменту, коли тісто зверху схопиться. Це може тривати близько 10 хвилин. Потім потрібно пиріг перевернути. Накрийте його тарілкою, перевертайте спочатку на тарілку, а потім знову на сковороду. Так пиріг залишиться цілим і не розвалиться.
Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати ситний салат із вареною картоплею.