"Смажитися" на кухні не доведеться: простий спосіб законсервувати найсмачніші огірки по-холодному

Читать на русском
Автор
6491
Огірки вийдуть соковитими та хрусткими
Огірки вийдуть соковитими та хрусткими

Паритися на кухні заради смачних огірків більше не доведеться

Настає сезон консервації, і господині вже перебувають у пошуках різних лайфхаків, як полегшити цей трудомісткий процес. Наприклад, чи можна замінити дефіцитну нині морську сіль у консервації. Цього ж разу ми розповімо, як законсервувати огірки холодним способом, щоб вам не довелося мучитися з ними на кухні в спеку.

Що знадобиться:

  • скляні банки за 1,5-3 л;
  • кришки під закатування;
  • каструля;
  • друшляк;
  • закочувальна машинка;
  • чайна ложка;
  • ніж.

Інгредієнти з розрахунку на 2 кг огірків:

  • харчова сода для миття банок;
  • огірки невеликого розміру – 2 кг;
  • часник – 4 зубки;
  • лист хрону – 1 шт.;
  • суцвіття кропу – 3 шт.;
  • гірчичний порошок — ½ ч. л.;
  • чорний перець – 3 горошини;
  • листя смородини – 5 шт.;
  • сіль – 100 г;
  • вода – 1 л.

Спосіб приготування

Порядок дій щодо холодної консервації виглядає так:

  1. Помити банки з содою і прополоскати водою з крана, пише 1000.menu.
  2. Огірки, кріп, листя хрону та смородини вимити, а часник почистити.
  3. Скласти на дно банок листя смородини та хрону, кріп, перець, часник, а після огірки до верху щільно один до одного, але не надмірно перетискаючи.
  4. Налити воду в каструлю та розчинити в ній сіль. Залити цим розсолом огірки, а зверху присипати гірчицею.
  5. Прикрити банки кришками і залишити їх на п’ять днів для соління в затемненому місці. Як тільки на огірках утворився наліт, а розсіл посвітлішав, можна приступати до закатування.
  6. Накрити банки металевими кришками та закатати машинкою.

Раніше український кулінар Євген Клопотенко розповів, як можна обійтися взагалі без солі під час консервації овочів.