Для приготування цієї страви практично не доведеться докладати зусиль
Гречка — не тільки неймовірно корисна крупа, але ще й смачна страва, якщо знати, як її правильно приготувати. Для того щоб гречка не нагадувала злиплу кашку, а була розсипчастою, але при цьому не сухою, необхідно знати секрети її приготування.
Прстим рецептом приготування розсипчастої гречки з овочами та грибами поділилися на сторінці "Готуйте та пробуйте" у Instagram. Така страва завжди виходить ідеальною.
Складові:
- гречка – 1 склянка
- вода – 2 склянки
- цибуля – 1 шт
- морква – 1 шт
- печериці – 250 г
- горошок зелений (морожений) – 1 склянка
- часник – 2 зубчики
- олія оливкова – 2 ст.л
- сіль перець
- італійські трави
Спосіб приготування:
- Включити мультиварку в режим смаження на 15 хвилин.
- Влити масло і підсмажити цілий розчавлений часник.
- Поетапно додавати овочі: дрібно нарізану цибулю, натерту моркву, морожений горошок.
- Покласти подрібнені печериці.
- Усі давати по черзі.
- Кожен окремий компонент смажити по 3 хвилини, помішувати.
- Коли овочі готові, засипати гречку (попередньо перебрану та помиту).
- Влити воду, засипати спеції.
- Вибрати режим "гречка".
Раніше "Телеграф" писав, як приготувати пісні голубці з картоплею.