Соуси, які врятують навіть безнадійний шашлик: прості рецепти

Читать на русском
Автор
1279
Соуси, які зроблять шашлик набагато смачнішим
Соуси, які зроблять шашлик набагато смачнішим

Два способи врятувати шашлик, що не вийшов.

Перед тим, як вирушити на пікнік, щоб засмажити шашлик, потрібно правильно вибрати м’ясо, про що ми писали раніше, а також правильно його замаринувати. Однак не варто забувати, що шашлик також легко зіпсувати. У принципі зробити це може кожен, навіть найдосвідченіший кулінар, але як потім його їсти. Рішення просте — додати до м’яса соус або приправу.

"Телеграф" розповідає, як приготувати два найпростіші соуси, які врятують ваш пікнік у тому випадку, якщо шашлик вийшов неапетитним. Рецепти ми знайшли на порталі belnovosti. Зазначимо, що ці приправи можна використовувати для будь-яких страв.

Оцтова приправа: рецепт

Інгредієнти:

  • часник – 7-10 зубчиків;
  • гострий перець – 2 шт.;
  • болгарський перець — ½ шт.;
  • цибуля – ½ цибулини;
  • кріп – 2 гілочки;
  • столовий оцет (9%) – 300 мл;
  • вода – 100 мл.

Спосіб приготування:

Усі компоненти покладіть у пляшку, злегка все струсіть та залиште настоюватись 8-10 годин. Ось і весь рецепт. Приправа підійде не тільки для шашлику, але й для інших страв, наприклад, до пельменів.

Томатний соус: рецепт

Інгредієнти:

  • кетчуп – 300 г;
  • часник – 5-6 зубчиків;
  • кріп – 1 пучок;
  • кінзу – 1 пучок;
  • чорний перець — ч. л. чорного перцю;
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • сіль за смаком.

Спосіб приготування:

Щоб приготувати соус, краще використовувати блендер, однак можна обійтися і без нього. Всі інгредієнти подрібніть ножем або помістіть в блендер. Все ретельно перемішайте і приправа готова.

Раніше "Телеграф" розповідав про найнебезпечніші маринади для шашлику, які краще не використовувати. Такі маринади можуть зашкодити вашому здоров’ю.