Найнадійніший рецепт консервації: підійде для будь-яких овочів

Читать на русском
Автор
17145
Консервувати можна будь-які овочі
Консервувати можна будь-які овочі

Консервація — це не завжди складне та енерговитратне заняття.

Літо — це сезон консервацій, коли домогосподарки відправляють у банку різні овочі, які вони люблять. Це можуть бути і огірки, і помідори, і кабачки, і капуста, перець чи морква. Раніше ми писали, як зробити так, щоб банки з соліннями не вибухали, а також навіщо додавати в консервацію аспірин, а тепер ми хочемо поділитися зі своїми читачами універсальним рецептом консервованих овочів.

Найнадійнішим та універсальним для будь-яких овочів рецептом закаток на зиму поділився портал "Так просто". Зазначимо, що кількість овочів та банок для консервації цим способом кожен регулює самостійно.

Консервація на зиму: універсальний рецепт

Інгредієнти:

  • улюблені овочі
  • часник
  • корінь хрону
  • лавровий лист
  • суміш запашних перців

Для розсолу:

  • 3 л води
  • 4 ст. л. солі
  • 7 ст. л. цукру

Спосіб приготування:

  1. Спочатку підготуйте банки для майбутніх закаток. Їх потрібно ретельно вимити та висушити, а потім обережно простерилізувати кожну банку та дати їм висохнути.
  2. Овочі ретельно вимийте та очистіть. За бажання великі овочі можна нарізати на шматки.
  3. Наповніть овочами чисті банки і залийте окропом. Кожну банку накрийте кришкою і дочекайтеся повного охолодження окропу.
  4. За цей час приготуйте розсіл: закип’ятіть у великій каструлі потрібну кількість води та додайте сіль та цукор.
  5. Як тільки окріп у банках охолоне, злийте його, а овочі залийте киплячим розсолом. Після цього в кожну банку додайте по 3 столові ложки оцту.
  6. Накрийте кришками банки і закатайте за допомогою спеціального ключа.

Раніше "Телеграф" писав, що кулінар Євген Клопотенко розповів, як можна обійтися взагалі без солі під час консервації овочів.