Як вибрати огірки, які ідеально підійдуть для засолювання на зиму

Читать на русском
Автор
2425
Сезон консервації огірків у самому розпалі
Сезон консервації огірків у самому розпалі. Фото Колаж "Телеграфу"

Декілька правил допоможуть вам зберегти огірки хрусткими

Приготувати ідеальні малосольні огірки можна як за експрес-рецептом, так і більш стандартним способом. Головне – правильно вибрати огірки. Вони мають бути темно-зеленими і мати чорні, а не білі шипи.

Як передає "Телеграф", на нюанси у виборі огірків для засолювання на зиму звернув увагу кулінарний блог Bene Gusto. Щоб побачити відео покрокового приготування малосольних огірків, що хрумтять, доскрольте до кінця сторінки.

Так, є два головні правила у виборі огірків для засолювання та консервування:

  1. Це повинні бути огірки сортів із темно-зеленою шкіркою та чорними шипами.
  2. Вибираємо молоді рівні огірки завдовжки до 10 см.

Які огірки не можна використовувати для засолювання:

  • З білими шипами і щільною шкіркою — гірше вбирають розсіл, у банці просто стануть м’якими.
  • Перезрілі та жовті – маринування зробить шкірку і насіння дуже грубими й твердими.

Рецепт хрумких малосольних огірків

Знадобляться такі інгредієнти:

  • Огірки — 1 кг,
  • Сіль — 2 ст.л,
  • Часник — 3 зубчики,
  • Суцвіття кропу,
  • Листя чорної смородини — 5-7 шт.,
  • Листя хрону – 2-3 шт.,
  • Вода.

Спосіб приготування:

  1. Огірки промити, залити холодною водою. Залишити на 2 години. Такий хід допоможе овочам насититися вологою, тому огірки хрустітимуть.
  2. Очистити часник. Промити суцвіття кропу, листя чорної смородини і хрону, а потім все порізати.
  3. На дно банки покласти третину зелені, часник. Щільно укласти шар огірків, зверху – кріп із листям смородини й хрону. Потім докласти банку огірками та залишками зелені.
  4. Залити огірки окропом і залишити настоюватися на 10 хвилин. Злити воду, додати сіль. Розсіл довести до кипіння і знову залити огірки. Банку закрити щільною капроновою кришкою. Дати охолонути.
  5. Поставити у прохолодне місце.

Додамо, що огірки, приготовані за цим рецептом, можуть зберігатись під капроновою кришкою всю зиму. Через якийсь період розсіл помутніє, не переживайте, це нормально.

Варто відзначити, що консервація — не завжди трудомісткий і складний процес, як може здатися. Потрібно тільки знати невеликі хитрощі. Раніше "Телеграф" поділився одним універсальним способом для консервації будь-яких овочів.

Також ми повідомляли, як швидко заготувати смачну закуску на зиму. Рецепт пікантних баклажанів по-корейськи подужає навіть кулінар-початківець.