Як із бочки: рецепт хрумких огірків на зиму без оцту
- Автор
- Дата публікації
- Автор
- 11975
Солоні огірки за цим рецептом на смак нагадуватимуть овочі як із бочки.
Літо — це не тільки відпустки та відпочинок, а й пора різних закаток та консервацій. Кожна домогосподарка намагається приготувати якнайбільше заготівель на зиму, і одними з найпопулярніших інгредієнтів є огірки. Ми вже писали, як приготувати мариновані огірки за 10 хвилин, а тепер розповідаємо, як засолити їх не використовуючи оцет та цукор.
"Телеграф" пропонує засолити огірки в холодному розсолі. В результаті виходять неймовірно хрумкі, в міру солоні і дуже смачні огірочки "як з бочки", пише belnovosti.
Солоні огірки "як із бочки": рецепт
Інгредієнти:
- огірки свіжі – 4 кг;
- сіль кам’яна – 150 гр;
- парасольки кропу — 5-7 шт.;
- листя вишні та чорної смородини по 5-10 шт.;
- листя (корінь) хрону — 4-5 шт.;
- часник на смак.
Спосіб приготування:
- Візьміть велику пластикову пляшку на 5 літрів. Покладіть у неї зелень, спеції та часник.
- Огірки добре вимочіть у холодній воді і покладіть їх у пляшку аж до горловини.
- Додайте сіль і залийте холодною водою так, щоб покриті були всі огірки. Закрийте пляшку та залиште її у прохолодному місці на 5-6 днів. Зазначимо, що пляшка потроху роздуватиметься. Щоб не було "вибуху", потрібно потихеньку періодично відкривати кришку.
- Весь процес бродіння займає 1,5-2 тижні. Після, готові огірки потрібно зберігати в холодильнику.
Нагадаємо, існує кілька правил у виборі огірків для консервації. Не всі сорти овочів підходять для маринування на зиму.
Раніше "Телеграф" розповідав, чому розсіл у банках із консервацією біліє. Дізнайтеся, які помилки не можна допускати в процесі приготування закруток на зиму.