Не вибухає і не вимагає стерилізації! Рецепт смачного салату на зиму

Читать на русском
Автор
29824
Консервовані овочі без стерилізації на зиму
Консервовані овочі без стерилізації на зиму. Фото youtube.com

Ідеальний рецепт консервації, від якої будуть у захваті ліниві господині

Пропонуємо приготувати консервовані овочі без стерилізації. Такий салат на зиму готується настільки просто, що ви можете закручувати овочі, таким чином, у промислових масштабах! До того ж цей салат ніколи не вибухає.

Головна вимога — чітко дотримуватись порядку закладки та пропорції, пишуть у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі.

Інгредієнти:

  • Цибуля — 0.5 кг
  • Морква — 0.5 кг
  • Баклажани — 1 кг
  • Перець солодкий — 1 кг.
  • Помідори — 2 кг
  • 1 с.л. цукру
  • 1 с.л. солі
  • 100 г оцту 6% (можна і 9%, хто любить гостріше)
  • 200 г олії

Приготування:

  1. Овочі нарізаємо крупно: моркву і цибулю — товстими кільцями, баклажани — товстими півкільцями, помідори — шматочками (вони викладаються зверху і дають основний сік).
  2. Складаємо овочі в казан, доводимо до кипіння і, не помішуючи, на малому вогні кип’ятимо 35-40 хвилин.
  3. Розкладаємо по стерильним банкам і одразу закочуємо. Не кутаємо.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати розсіл, який не ставатиме каламутним.