Діти будуть у захваті: найпростіший рецепт домашнього морозива

Читать на русском
Автор
8583
Домашнє морозиво в рази корисніше магазинного
Домашнє морозиво в рази корисніше магазинного. Фото comments.ua

Головні ласощі літа легко приготувати своїми руками

Літо — сезон прохолодних лимонадів, які легко приготувати вдома, і, звичайно ж, морозива. Його, до речі, також можна зробити у домашніх умовах. Знадобляться прості, а головне – натуральні інгредієнти.

Як передає "Телеграф", рецептом домашнього морозива поділилася користувачка під ніком Mama Blog в Instagram. Ласощі з молока і полуниці особливо сподобаються дітлахам. За цим рецептом ви отримаєте 7-8 порцій десерту.

Складові:

  • молоко – 500 мл
  • полуниця – 300 г
  • яєчний жовток – 2 шт.
  • 1 ч.л цукру
  • 1 ч.л крохмалю
  • 1 ч.л лимонного соку
  • щіпка ваніліну

Спосіб приготування:

  1. В окремій мисці змішати яєчні жовтки з цукром, крохмалем та ваніліном. Влити лимонний сік — він потрібний для маскування присмаку яєць у готовому десерті.
  2. Налити молоко в емальовану каструлю, поставити на плиту. Постійно мішати ложкою, на невеликому вогні довести до кипіння.
  3. У гаряче молоко тонким цівком ввести жовткову суміш, не перестаючи помішувати. Довести до кипіння та зняти з вогню. Остудити до кімнатної температури. Потім додати згущене молоко, воно надасть смаку карамельний відтінок. (Щоб знизити калорійність страви, цей інгредієнт можна не додавати).
  4. Перебити у блендері свіжу полуницю. При використанні замороженої ягоди необхідно розморозити її і злити рідину, що виділилася. Полуничне пюре змішати із молочно-жовтковою заготівлею. Збити міксером.
  5. Розлити масу по порційних формах і відправити в морозильну камеру на 7 годин.

Зазначимо, що полуницю можна замінити іншими ягодами чи фруктами.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати у домашніх умовах квас без дріжджів. А також ми ділилися рецептом безалкогольного коктейлю "Мохіто", який чудово втамовує спрагу у літню спеку.