Як правильно варити рис, щоб він вийшов ідеальним на смак і не злипався

Читать на русском
Автор
Рецепт ідеальної рисової каші Новина оновлена 06 жовтня 2022, 05:32
Рецепт ідеальної рисової каші. Фото techcult.ru

Для варіння рису краще взяти каструлю з товстим дном

Варений рис — не лише відносно недорога, а й дуже смачна страва поруч із гречаною кашею. Про те, як приготувати гречку так, щоб вона була розсипчастою, але не сухою, ми вже розповідали. А тепер розповімо вам про те, як приготувати ідеальний рис.

Добре промийте рис

Якщо ви хочете зварити рис розсипчастий, перед приготуванням його потрібно промити під холодною водою. Так ви позбавитеся крохмалю, який відповідає за клейкість. Промийте рис близько п’яти разів або більше, доки вода не стане прозорою. Найзручніше виконувати цю процедуру за допомогою дрібного сита, пише " Лайфхакер ".

Не переборщіть із кількістю води

Приблизна пропорція для варіння рису 2:1. Тобто води потрібно вдвічі більше, ніж крупи. Однак це лише приблизне значення. Найкраще відміряти об’єм рідини виходячи з виду рису:

  • для довгозерного — 1: 1,5-2;
  • для середньозерного — 1: 2-2,5;
  • для круглозерного — 1: 2,5-3;
  • для пропареного — 1: 2;
  • для коричневого — 1: 2,5-3;
  • для дикого — 1: 3,5.

Скільки варити рис

Для варіння рису краще взяти каструлю з товстим дном. Середній час варіння після повторного закипання в залежності від виду рису складає:

  • для білого – 20 хвилин;
  • для пропареного — 30 хвилин;
  • для коричневого – 40 хвилин;
  • для дикого – 40–60 хвилин.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати пісні голубці з картоплею.