Цей овочевий салат на зиму ви ще не готували: пряність страві додасть лише 1 інгредієнт

Читать на русском
Автор
4477
Овочевий салат із часником на зиму
Овочевий салат із часником на зиму. Фото russianfood.com

Такі салати стануть чудовою альтернативою стандартній консервації

Овочевий салат з баклажанів, помідорів та болгарського перцю — родом з дитинства, що називається "бабусин рецепт". Для пікантності варто лише додати звичайний часник.

Ця страва стане вашою найулюбленішою з домашньої консервації. Дуже просто робиться, а виходить смачно! Рецептом овочевого салату на зиму поділилися у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг помідорів
  • 1 кг баклажанів
  • 1 кг кабачків
  • 1 кг болгарського перцю
  • 1 кг моркви
  • 200 г часнику
  • 70 мл оцту 9%-го
  • 500 мл олії
  • 200 г цукру
  • 70 г солі
  • зелень

Приготування:

  1. Помідори пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо в блендері, моркву натираємо на великій тертці, баклажани, перець і кабачки нарізаємо кубиками.
  2. У томатне пюре додаємо олію, оцет, цукор, сіль і подрібнений часник з петрушкою.
  3. Тушимо в казані або мультиварці томатне пюре.
  4. Доводимо томатне пюре до кипіння, додаємо нарізані овочі, перемішуємо і тушимо протягом 45 хвилин.
  5. Салат у гарячому вигляді розкладаємо по стерилізованих банках, закочуємо, перевертаємо, укутуємо.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати розсіл, який не ставатиме каламутним.