Картопляні млинці з м’ясною начинкою, які готуються напрочуд легко: рецепт традиційної литовської страви

Читать на русском
Автор
18938
Картопляні млинці з начинкою з м’яса
Картопляні млинці з начинкою з м’яса. Фото instagram.com/brikas_39

Такі млинці у Литві відомі під назвою "жемайчю блінай"

Смачні млинці виходять не лише з тіста, але й картоплі! Смачні картопляні млинці з м’ясною начинкою пропонує нам литовська кухня, яка дуже багата на різні смачні страви.

Традиційним рецептом цієї балтійської країни поділилися на сайті vazhnoznat. На батьківщині вона відома під назвою "жемайчю блінай". Готується вона просто і зі звичних нам інгредієнтів, які знайдуться на кожній українській кухні.

Як приготувати жемайчю блінай

Інгредієнти:

  • 14 шт. середньої картоплі
  • 350 г фаршу
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. борошна
  • 2 ст. л. крохмалю
  • олія
  • 2 яйця
  • зелень
  • сіль і перець

Приготування:

  1. Варимо помиту картоплю, не знімаючи шкірки.
  2. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком і обсмажуємо на сковороді з додаванням олії. Коли цибуля стане золотистого кольору, відправляємо фарш на сковороду. Обсмажуємо до готовності м’яса. Його солимо і перчимо. Наприкінці додаємо зелень.
  3. Відварену картоплю очищаємо від шкірки, потім мнемо чи пропускаємо через м’ясорубку. Вбиваємо в цю суміш два яйця, додаємо борошно та крохмаль. Добре перемішуємо.
  4. Готуємо коржики. Беремо трохи картопляної маси і, перекладаючи з однієї руки до іншої, формуємо плоску котлету. У центр кладемо фарш і загортаємо. Присипаємо борошном і кладемо на тарілку. Те ж саме робимо з іншими коржами.
  5. Обсмажуємо жемайчю блінай на сковороді з олією до рум’яної скоринки. Подаємо зі сметаною. Смачного!

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати кабачкові млинці з різними начинками.