Як смачно запекти молоду картоплю, щоб вийшла хрумка скоринка: рецепт, від якого без тями всі

Читать на русском
Автор
15855
Молода картопля в духовці
Молода картопля в духовці. Фото 1000.menu

Печена молода картопля зі спеціями смачна і сама по собі

Це чи не найголовніший продукт кожного літа. Молоду картоплю можна подавати як у вареному вигляді, так і в печеному.

Але особливий вид задоволення приносить саме хрумка скоринка картоплі, приготовленої в духовці. Як пише shubа, ця страва зі спеціями смачна сама по собі. Зі спецій найбільше підходять кмин, кріп, базилік, часник, паприка, прованські трави, але їх можна також міксувати.

Як смачно запекти молоду картоплю в духовці

Інгредієнти:

  • Картопля молода — 1 кг
  • Часник, зубчики – 3 шт.
  • Олія соняшникова — 45 г
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Зелень — за смаком
  • Спеції — за смаком

Приготування:

  1. Картоплю ретельно вимийте під проточною водою за допомогою щіточки (можна не чистити).
  2. Часник очистіть і пропустіть через прес у піалу, додайте олію, сіль, перець та спеції. Масу перемішайте.
  3. Молоду картоплю викладіть на лист, змастіть його заправкою, добре перемішайте і розкладіть одним рівномірним шаром по всій поверхні.
  4. Поставте лист у розігріту до 200 градусів духовку на пів години. У процесі запікання можна перевернути картоплю, щоб вона підрум’янилася з усіх боків.
  5. Зелень промийте та наріжте. Картоплю викладіть на тарілку та посипте зеленню. Смачного!

Раніше "Телеграф" пояснював, як легко та швидко почистити молоду картоплю, щоб руки залишалися чистими.