Вийде надзвичайно хрустким: секретний рецепт легкого приготування вишневого штруделя

Читать на русском
Автор
8357
Штрудель з вишнею
Штрудель з вишнею. Фото freepik.com

Штрудель з вишнею — це напрочуд смачна випічка, яка готується не більше 30 хвилин

Багато українських господинь знають, що класичний штрудель готується з яблуками, проте ця смакота виходить неймовірно смачною й з іншими фруктами та ягодами.

Для деяких виникає складність приготування штруделю, яке зазвичай займає дві години. Полегшимо ситуацію та поділимося з читачами рецептом вишневого штруделя, для якого знадобиться від сили пів години.

Як приготувати штрудель з вишнею

Інгредієнти:

  • 300 г вишні
  • 120 г лаваша
  • 10 г ванільного цукру
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. крохмалю
  • 40 г цукру
  • 1 ст. л. молока
  • 1 ст. л. цукрової пудри

Приготування:

  1. Миємо ягоди, видаляємо листя та плодоніжки, виймаємо кісточки. Вишню перекладаємо в сито та засипаємо цукром. Сито з ягодами ставимо у тарілку, щоб у ємність стікав сік.
  2. Готуємо намазку для лаваша. Вбиваємо в миску одне яйце, вливаємо молоко і додаємо ванільний цукор. Перемішуємо.
  3. Коли з вишні стече сік, додаємо до ягід крохмаль і перемішуємо.
  4. Добре змащуємо лаваш ванільною намазкою, уникаючи того місця, де будуть ягоди. Викладаємо вишню та загортаємо лаваш. Зверху також змащуємо ванільною намазкою.
  5. Деко змащуємо олією і перекладаємо на нього штрудель з вишнею. Випікаємо 20 хвилин при температурі 180 градусів. Наприкінці посипаємо штрудель цукровою пудрою.

Раніше "Телеграф" розповідав, як приготувати апетитні вареники із шовковицею за рецептом Євгена Клопотенка.