Соковитий лечо на зиму: рецепт найсмачнішої консервації

Читать на русском
Автор
13419
Лечо вийде неймовірно соковитим
Лечо вийде неймовірно соковитим

Не полінуйтеся приготувати зараз зараз, щоб взимку насолоджуватися літньою консервацією

Літо – благодатна пора для різноманітних заготовок та консервації. Якщо ви вже закатали на зиму баклажани в аджику, радимо скуштувати черговий смачний рецепт овочів, які порадують узимку насиченим літнім смаком та яскравим кольором.

Як швидко і просто приготувати соковитий лечо на зиму без стерилізації. "Телеграф" ділиться з вами рецептом найсмачнішої консервації.

Лічо на зиму: рецепт з болгарського перцю та помідорів

Складові:

· 3 кг червоного болгарського перцю,

· 3 кг помідорів,

· 1 головка часнику,

· 10 горошин чорного перцю,

· 1 склянка рослинної олії,

· 1 склянка цукру,

· 5 ст. ложок 9%-го оцту,

· 2 ст. ложки солі.

Як приготувати лечо на зиму:

1. Перекрутіть помідори через м’ясорубку або блендер і процідіть сік від макухи.

2. Болгарський перець очистіть від серцевини та наріжте смужками товщиною приблизно 1 см.

3. Додайте в томатне пюре олію, цукор, сіль, поставте на вогонь і прокип’ятіть 5 хвилин.

4. Додайте в киплячий сік болгарський перець і варіть під кришкою 10-20 хвилин. Чим довше готуються овочі, тим м’якшими вони стають, тому час варіння коригуйте залежно від власного смаку.

5. Для хрусткого перцю в лечо достатньо 10 хвилин, а якщо ви любите м’які овочі, готуйте їх 20-30 хвилин.

6. Під кінець додайте подрібнений часник, чорний перець, оцет і варіть ще 5 хвилин.

7. Розкладіть лечо з перцю у підготовлені стерилізовані банки та закатайте.

8. Переверніть банки верх дном, накрийте ковдрою та залиште до повного остигання.

Смачного!

Раніше "Телеграф" публікував рецепт гострого салату із зелених помідорів та перців на зиму.