Як законсервувати гриби, щоб було смачно взимку: рецепт домашньої солянки

Читать на русском
Автор
3928
Солянка з грибами на зиму – простий рецепт
Солянка з грибами на зиму – простий рецепт. Фото youtube.com

Універсальна капустяна заготівля з грибами прикрасить будь-який стіл

Солянка з грибами та капустою в банці на зиму – це відмінне поєднання смаку та користі.

Страву можна їсти саму по собі, як гаряче чи холодне, як закуску, додавати у вигляді інгредієнта до інших страв. Рецептом солянки з грибами поділилися у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі.

Як приготувати солянку з грибами на зиму

Інгредієнти:

  • капуста 2 кг
  • помідори 2 кг
  • відварені гриби (білі гриби або опеньки) 2 кг
  • цибуля 1 кг
  • морква 1 кг
  • сіль 100 г
  • оцет 9% 100 г
  • цукор 200 г
  • олія 300 г

Приготування:

  1. Капусту нашаткувати, моркву очистити і натерти на великій тертці, помідори помити і порізати кубиками, так само порізати цибулю.
  2. Скласти у велику каструлю помідори, цибулю, моркву і додати олію.
  3. Тушити все 40 хв, іноді помішуючи.
  4. Потім додати капусту, сіль, цукор і тушкувати разом десь ще хвилин 40-50, залежно від капусти — якщо тверда, ще трохи потушити. Не забудьте, що вона ще "дійде" у банках під ковдрою.
  5. Наприкінці додати відварені гриби та оцет, протушкувати 5 хвилин і розкласти в стерилізовані банки, закривати кришками.
  6. Перевернути кришками вниз і укутати до повного остигання.

Раніше "Телеграф" розповідав, як смачно замаринувати печериці. Зараз це найсмачніша закуска, яка готується швидко та просто.