Просто і дуже смачно: як приготувати згущене молоко в домашніх умовах (відео)

Читать на русском
Автор
15001
Виглядає дуже апетитно
Виглядає дуже апетитно. Фото apostrophe.ua

Домашнє згущене молоко доповнить безліч десертів

Багато продуктів ми звикли купувати в магазині, хоча їх просто приготувати самостійно в домашніх умовах. До того ж, натуральні альтернативи тієї ж кабачкової ікри набагато смачніші за магазинні аналоги. Те саме стосується і згущенки, незамінного інгредієнта для десертів і випічки в будь-яку пору року.

Домашнє згущене молоко виходить не тільки смачним, а й точно не містить шкідливих добавок. Рецептом приготування згущеного молока вдома поділилася кулінарна блогерка Анна (anny.cooking) у Instagram. За її словами, на приготування ласощів піде близько 40 хвилин.

Інгредієнти :

  • 1 л молока жирністю від 2,5%, бажано жирніше
  • 350 г цукру
  • 60 г вершкового масла

Спосіб приготування:

  1. У широкій каструлі з товстим дном поєднуємо всі інгредієнти. Беріть найширшу каструлю у будинку. Важливо, щоб площа випаровування була великою.
  2. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь до помірного і варимо до загустіння, іноді помішуючи. Залежно від різного молока час варіння буде різним.
  3. Готовому згущеному молоку даємо охолонути. Якщо зацукрилося, то просто ще раз закип’ятіть і додайте трохи молока. Надалі воно залишиться рідким.

Раніше "Телеграф" писав, як приготувати тісто на кекс, яке підійде під будь-яку начинку. А також ми ділилися рецептом домашнього хліба, який виходить дуже смачним та ситним. Його можна приготувати на звичайній сковороді.