Що робити, якщо не встигаєте переробити огірки чи помідори
- Автор
- Дата публікації
Читать на русском
- Автор
Протягом 12 годин з овочами нічого не станеться
Якщо заготовлених для консервування огірків чи помідорів занадто багато, і ви фізично не встигаєте їх переробити всі одразу – не переживайте.
Є дві головні причини не турбуватися щодо того, що овочі, що залишилися, зіпсуються і згниють. Про це розповіли у кулінарному блозі zakatki_na_zimy в Інстаграмі.
- По-перше, існує правило "золотих 12 годин", протягом яких з овочами нічого не станеться.
- По-друге, неодноразово перевірено, що стиглі (але не перезрілі!) овочі можуть зберігатися протягом тижня. Головне — знайти для них прохолодне місце, куди не потрапляє пряме сонячне світло, і розкласти по окремих тарах.
Періодично перевіряйте, чи немає м’яких або зіпсованих овочів — такі ріжте в салат, інакше вони зіпсують ваші заготівлі на зиму. Інші закриєте тоді, коли з’явиться для цього час.
Раніше ми писали, як зберігати огірки в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими понад 2 місяці та довше.